Obvestilo staršem otrk, ki obiskujejo Enoto vrtec Dobje

Spoštovani starši,

obveščamo vas, kljub prizadevanju Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da bi bili starši v času epidemije in hkrati vračanja otrok v vrtce v rdeči coni,  oproščeni plačila za vrtec, predlog ni bil upoštevan v PKP8

Starši, ki ste imeli od 26. do 29. 1. svojega otroka doma, tako niste oproščeni plačila vrtca. Prilagam okrožnico.

Če je bil vaš otrok v karanteni, ste starši za čas karantene vašega otroka oproščeni plačila vrtca. Več v današnji okrožnici.

Še vedno smo v času epidemije. Trenutno kljub visoki stopnji okužb v populaciji odpiramo šole in vrtce, kar predstavlja zelo veliko tveganje za dodatno širjenje virusa in še večje število obolelih. Še vedno veljajo poostreni higienski ukrepi, vsak od nas po svojih najboljših močeh prispeva k temu, da bodo tako otroci kot starši, vaši domači, pa tudi vzgojitelji in vsi zaposleni v vrtcu, ostali zdravi.

Zato vas tudi pediatri in šolski zdravniki srčno pozivajo k sodelovanju in odgovornemu ravnanju. Prilagam dopis pediatrov z njihovimi priporočil.

Prav tako vas prosim za strpnost v trenutni situaciji. Tudi v Enoti vrtec Dobje se pojavljajo okužbe zaposlenih, zato organizacija ne more potekati tako kot v normalni situaciji. Otroke smo včasih zaradi varnosti in ne-tveganja okužbe primorani za krajši čas prestaviti v drugo skupino.

Lahko se tudi zgodi, da vas bomo pozno zvečer obvestil, da je vaš otrok za 10 dni v karanteni. V ta namen prilagamo obvestilo, kako ravnati v primeru karantene.

V upanju, da ostanemo zdravi, se vam zahvaljujem za vaše dosedanje sodelovanje in vas lepo pozdravljam.

Suzana plemenitaš, prof.,

ravnateljica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja