5. mednarodni dan deljenja dobrih praks – 30. 6. 2020

 

Inovativni dnevi na OŠ Dobje se vsako leto odvijajo z namenom razmišljati in odkrivati, v kakšno podporo nam je lahko informacijsko-komunikacijska tehnologija pri poučevanju.

Letos bo dogodek “VIRTUALNO POVEZANI“, ki je v celoti namenjen poučevanju na daljavo, prvič izveden mednarodno in prvič spletno. Predstavljeno bo okolje MS Teams, ki bo tudi okolje samega dogodka, zato spremljajte objave, kjer bodo dan pred dogodkom objavljene povezave.
Prijave so možne tudi preko sistema Katis. Udeležence lahko prijavi samo ravnatelj.

Dogodek bo razdeljen na tri dele, potekal bo v petih stezah.
Plenarni del na STEZI 1 bo namenjen razmišljanju o vprašanjih, ki jih s seboj prinaša poučevanje na daljavo z vidika ravnatelja kot vodje ter vidika učitelja kot izvajalca.
V nadaljevanju bodo na dveh vzporednih stezah predstavljeni primeri, ki so jih učitelji OŠ Dobje razvili v času poučevanja na daljavo v Microsoftovem okolju Office 365.
STEZA 2 – delo v 1. triletju ter 4. in 5. razredu in OPB

STEZA 3 – delo na predmetni stopnji
V popoldanskem delu bomo na STEZI 4 predstavili primere spodbujanja in spletnega sodelovanja v mednarodnem okolju v povezavi s programom Erasmus+.
STEZA 5 pa bo namenjena seznanitvi s tehnično uporabo okolja MS Teams.

5. inovativni dan – URNIK

 

10 thoughts on “5. mednarodni dan deljenja dobrih praks – 30. 6. 2020

  1. Spoštovani, povezave do stez bodo objavljene 12 ur pred dogodkom.
    Lep pozdrav,
    Suzana Plemenitaš

  2. Prijava preko Katisa ni več možna. Ali to pomeni, da je prijav konec? Hvala za odgovor.
    Lep pozdrav,
    Renata Jakič

  3. Prosim za povezavo do izobraževanja.
    LP
    Nenad Petrović

  4. Pozdravljeni,
    preko Katisa vas lahko prijavi ravnatelj.
    Tudi linki so objavljeni.

    Lep pozdrav,
    Suzana Plemenitaš

  5. Pozdravljeni,
    zanima me, ali bodo po končanem dnevu na voljo posnetki dogodkov in predstavitev, saj se zaradi že planiranih obveznosti dogodka ne morem udeležiti?
    Hvala za odgovor.

    Lepo vas pozdravljam.
    Nina Maček

  6. Spoštovana ga. Plemenitaš.
    Vesela sem, da bo možen ogled na SIO potralu, ker imam jutri zdravniški pregled v LJ. Sicer sem vas že spremljala preko webinar-ja in vam, kot strokovnjakinji tudi za Moodle, zastavila vprašanje na chat-u, v čem vidite prednost Teamsov pred Moodlom. Ker ni bilo časa za vse, mi niste uspeli odg. Forms-i glede preverjanja znanja današnji različici Moodla, glede na možnosti tipov nalog v Moodlu, ne segajo do kolen. V Spletni učilnici Moodle lahko učenci oddajajo naloge in dobivajo povratno info učitelja, ustvarjajo wikije, sodelujejo v delavnicah, anketah, rešujejo kvize, lekcije… in še in še. Z učenci lahko sodelujemo v živo v klepetalnici, preko forumov, ali pa komuniciramo z njimi povsem individualno preko sporočil, s katerimi lahko komunicirajo tudi med sabo, povsem zasebno. Možna je tudi videokonferenca Jitsi (jaz sem se sicer posluževala Zooma). Možen je popoln nadzor nad učenci.
    S Teams-i res nimam praktičnih izkušenj, zato se vam še toliko bolj iskreno zahvaljujem za odgovor.
    Vse dobro vam želim in vas prav lepo pozdravljam, Marja Pahor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja