Korajžen pozdrav pomladi

Dvorana v Kulturnem domu Dobje je bila v ponedeljek, 23. marca skoraj premajhna za vse obiskovalce, ki sta jih v »korajžno pomladno popoldne« povabila povezovalca prireditve, učiteljica Magda Doberšek in osmošolec Tomi Brilej. S pesmijo »Šopek za mamico« je otroški pevski zbor raznežil mame in babice, ter se jim zahvalil za ljubezen. Učenci prvega, drugega in tretjega razreda so nato zapeli popevke priljubljenih slovenskih interpretov ter poskrbeli za sproščeno vzdušje v dvorani.

Sledilo je tekmovanje dvanajstih odličnih in simpatičnih mladih vokalistov, ki so s svojimi nastopi skušali prepričati publiko. Ob instrumentalni spremljavi izurjenega glasbenika Marjana Hvale so pesmi zares dobro zazvenele. Prvič je svojo lastno skladbo zapela devetošolka Reneja Sara Centrih. Po tekmovanju je zapel še mladinski pevski zbor.

Glasovanje je prineslo zmago Sari Robič na razredni stopnji, Nini Lesjak je publika namenila največ glasov na predmetni stopnji, absolutna zmagovalka pa je bila Sara Robič.

Na koncu je ravnateljica Suzana Plemenitaš čestitala vsem zmagovalcem lanskega in letošnjega festivala Korajža velja. Čestitke je izrekla še učencem, ki so na državnih tekmovanjih prejeli zlato oz. srebrno priznanje.