Osnovna šola Dobje – KULTURNA ŠOLA

19. septembra smo se udeležili udeležili podelitve naziva Kulturna šola 2014, ki je potekala  v Brežicah. Prejeli smo naziv in zastavo, ki ju bomo s ponosom uporabljajo naslednja tri leta.

V spomladanskem času smo se obe šoli prijavili na razpis Javnega sklad za kulturne dejavnosti Slovenije. Predstavili in opisali smo raznoliko kulturno dogajanje in dosežke za pretekla tri leta. Šola je bila aktivna na različnih področjih: glasbenem, plesnem, gledališkem, likovnem, literarnem, fotografskem, pri ohranjanju kulturne dediščine, razvijanju folklornih dejavnosti, aktivnem debatiranju, medgeneracijskem sodelovanju in še marsikje. V preteklih letih smo se na podlagi različnih tekmovanj in natečajev, ki jih spremljajo in ocenjujejo strokovnjaki, uvrščali na regijsko in državno raven na pevskem, gledališkem, likovnem, fotografskem in literarnem področju.

Kulturna udejstvovanja na naši šoli so del našega vsakdana, brez vseh teh dejavnosti naša šola ne bi bila to, kar je. Za to si prizadevamo učenci in učitelji, zahvala gre tudi našim staršem.

Z aktivnostmi bomo nadaljevali in čez tri leta z dobrimi rezultati zagotovo znova prepričali strokovno komisijo.