Vračanje v vrtec s 1. 6. 2020 – osnovna navodila

Dragi starši,

v ponedeljek, 1. 6. 2020, se vaši otroci vračajo v vrtec.

Podajamo vam nekaj informacij:

  • Osnovno vodilo ostaja, da v vrtec pridejo samo zdravi otroci. Če se otrok slabo počuti ali je prisotna vročina, mora ostati doma.
  • Vrtec bo odprt od 6. do 16. ure, zajtrk je za vse ob 8. uri.
  • Igrišča pred vrtcem ni dovoljeno uporabljati.
  • Igrače, ki jih otrok potrebuje za uspavanje, bodo shranjene v otrokovi garderobni omarici do časa počitka. Drugih igrač ne nosite v vrtec.

Prihod otrok v vrtec in iz vrtca:

Za skupine v prostorih vrtca:   Za starše, ki pripeljete otroka v vrtec, priporočamo nošenje mask in razkuževanje rok pred vstopom v vrtec. V garderobi sta lahko istočasno samo dva starša. Če je več staršev pri vhodu ob isti uri, prosimo, da počakate zunaj in vstopite, ko predhodni starš izstopi.  Otroka pripeljete ob uri, ki ste jo napisali. Ko otroka v garderobi preobujete in uredite, pozvonite pri vratih za odhod iz garderobe, kamor ga pride prevzet eden izmed vzgojiteljev in ga odpelje v igralnico.

Za skupini v šolskih prostorih – Tudi tu je priporočena uporaba maske za starše. Starš pozvoni pri vratih v predprostoru, vzgojitelj prevzame otroka, ki se v garderobi uredi in gre z njim v igralnico. Enako velja za odhod otrok iz vrtca, le v drugačnem vrstnem redu. Starše, ki boste čakali pred vrati vrtca naprošamo, da upoštevate varnostno razdaljo 2 metra.

 

Ravnateljica:                                                                                                                       Suzana Plemenitaš

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja